Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 159 1.8

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Алфа 159 1.8

Здравейте колеги,
    искам да ви попитам за млако повече информация относно двигател 1.8 безнин на Алфа Ромео 159.Харесъл съм една с газов инжекцион БРЦ и май ще я взимам.Ако някой има някакви впечатления от този двигател,ще съм му много благодарен да си изкаже мнението.

Първоначално публикувано от Bubata Покажи съобщение
    Здравейте колеги,
    искам да ви попитам за млако повече информация относно двигател 1.8 безнин на Алфа Ромео 159.Харесъл съм една с газов инжекцион БРЦ и май ще я взимам.Ако някой има някакви впечатления от този двигател,ще съм му много благодарен да си изкаже мнението.
    Това е възможно най-евтината 159 като разход и като поддръжка. (Метаните не ги слагам, те са в категория "зулум") Стига да е читава разбира се.
    Last edited by code; d.m.y г., 16:48.
    sigpic
    156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
    "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
      Това е възможно най-евтината 159 като разход и като поддръжка. (Метаните не ги слага, те са в категория "зулум")Стига да е читава разбира се.
      И най-куцият кон като съотношение мощност/тегло/въртящ момент. Не бих я купил.
      Giulietta 1,6 JTDm 2013
      156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
        И най-куцият кон като съотношение мощност/тегло/въртящ момент. Не бих я купил.
        Колко да е куца 140 коня .. Разни хора - разни идеали, не всички са тръгнали на състезание, а максималната разрешена скорост в Бг е 140км.
        sigpic
        156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
        "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Ако човека не иска бегачка е идеална,хем красива,хем излиза евтинко и като разход на гориво и като поддръжка.

CODE батка с тая разрешена скорост в бг 90% от тоя форум са били за акт още в края на 3-та скорост( и то без да са рацери) ,включително и аз
          P.S.- как си мечтая за онзи знак който гласи край на ограниченията ,както в началото на аутобаните в германия
          EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
          EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
          NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

Съдейки по моята и по една Vectra 2008-ма година с този мотор - Вектрата си лепи 12-13 газ в Пловдив като отче наш и то с нормално каране. Алфата само градско тука съм я тествал с нормално каране 8.0 - 8.5. И като се има предвид килата на тези купета и тоя умрел кон 1.8 .. само едно лекичко настъпване за изпреварване и разхода по борда (икономайзера как му викат) става така да се каже интересен и любопитен ... та да ти ебем и 4-те лв разлика в разхода. .. Еле па летото с климатик .. За обслужване сигурно е доста по-евтин от 1,9 JTDm да речем, ама надали е толкова здрав.
            Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
            Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
            Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

Първоначално публикувано от Bubata Покажи съобщение
              Здравейте колеги,
              Този мотор 1.8 MPI се слага и на някои опели. Погледни в опел форумите как се понася с газта, има ли проблеми от нея, изгарят ли клапаните и т.н. В немски опел форум бях чел за счупен точно такъв двигател заради газ , обаче google translate-a не превежда много добре и подробности не знам.
              Като цяло мотора е евтин за поддръжка ... няма скъпи вериги, няма директно впръскване , няма вариатори.
              ...

Comment

Мотора се газифицира без проблеми и е як. Имаме служебна вектра на 350к км с такъв, има прилична тяга за онова купе. При 159 не знам как ще стоят нещата.

Comment

Working...
                X